Matematik

Areal af firkant

29. september 2016 af Sidselerblank (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har følgende opgave.

Beregn arealet af firkant ABCD

Figur vedhæftet

Vedhæftet fil: Billede1.png

Svar #1
29. september 2016 af Sidselerblank (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2016 af PeterValberg

Bestem arealet af de to trekanter hver for sig med "Den halve appelsin"-formel

T=\tfrac12\cdot a\cdot b\cdot\sin(C)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2016 af PeterValberg

I dit tilfælde bliver det således:

T_{ABC}=\tfrac12\cdot|AC|\cdot|AB|\cdot\sin(\angle BAC)

T_{ACD}=\tfrac12\cdot|AC|\cdot|AD|\cdot\sin(\angle CAD)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2016 af Capion1

ΔACD er retvinklet, men Pythagoras' passer ikke ind i de tre sider i trekanten.
Der må være skrive- eller beregningsfejl et eller andet sted.


Svar #5
29. september 2016 af Sidselerblank (Slettet)

Her er første del af opgaven


Svar #6
29. september 2016 af Sidselerblank (Slettet)

Her er anden del af opgaven


Svar #7
29. september 2016 af Sidselerblank (Slettet)

Her er den sidste del af opgaven


Skriv et svar til: Areal af firkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.