Matematik

Funktioner

03. oktober 2016 af Beatrice3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, kunne jeg blandt andet få hjælp til disse forskellige opgaver, se vedhæftet fil. Jeg har lidt besværligheder med dem, derfor kunne det være rart, hvis I viste mig, hvordan man ville løse disse opgaver.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2016 af peter lind

Vm = R

c)  ( 0, f(0))

Løs ligningen f(x) = 2x+5


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2016 af AMelev

Ved at sætte på fælles brøkstreg fås, at f(x)=\frac{5}{2(x-2)}.
En brøk kun 0, hvis tælleren er 0, så 0 er ikke med i Vm.
For at se, hvilke y-værdier, der er med i VM, kan du løse ligningen y = f(x). De y-værdier, hvor ligningen har en løsning ligger i Vm.
y=f(x) \Leftrightarrow ....\Leftrightarrow x =\frac{5}{2y}+2 
Alle y-værdier undtagen 0 har altså en tilsvarende x-værdi, så Vm(f) = R\{0} = [x|x≠0} 


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.