Matematik

Funktioner

04. oktober 2016 af Beatrice3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, alle.

Jeg har dog ret svært ved funktioner, jeg har brug hjælp til b'eren og c'eren, fordi jeg kan ikke forstå fremgangsmåden til at løse opgaverne!

Hvis jeg fik det vist og forklaret, kunne det være godt!

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2016 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede, det gør det lidt nemmere :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2016 af PeterValberg

Skæring med x-aksen kræver at f(x) = 0

Skæring med y-aksen kræver, at x = 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
04. oktober 2016 af Beatrice3 (Slettet)

#2

Skæring med x-aksen kræver at f(x) = 0

Skæring med y-aksen kræver, at x = 0

Så der gælder:

f(x)=0

x=0

??

Eller hvordan?


Svar #4
04. oktober 2016 af Beatrice3 (Slettet)

Når nej,

så der gælder at: 0^2*a+0*b=y+5?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2016 af PeterValberg

Med de fundne værdier for a og b har du funktionen:

y=f(x)=x^2+x-5

For at bestemme skæringspunkt(er) mellem grafen og x-aksen,
skal du løse ligningen:

f(x)=0 
hvilket vil sige:

x^2+x-5=0

For at finde skæringspunktet mellem grafen og y-aksen,
skal du bestemme:

f(0)=0^2+0-5

hvilket giver dig skæringspunktet (0, -5)
som forøvrigt kan ses direkte ud af forskriften for funktionen:

f(x)=x^2+x{\color{Red} -5}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
04. oktober 2016 af Beatrice3 (Slettet)

Er det funktionen for x eller y aksen?


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.