Matematik

brug for hjælp :)

06. oktober 2016 af AlmaasHaidari (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa jeg er igang med nedenstående opgave. Jeg har gjort brug af TI-Nspire.

I opgave a får jeg

a) 21.5383

b) 19.9557

Så dvs. atudbyttet fra en hektar = a

og væksthasitgheden = b

I en model for produktionen af palmeolie i Malaysia kan sammenhængen mellem alderen af palmerne og udbyttet af palmeolien pr, hektar beskrives ved
f(x)=35,9·(1-0,493·e^(-0,499x) )^2,604  ,   0≤x≤25,
hvor x er palmernes alder målt i år, og f(x) er udbyttet pr. hektar målt i ton.
 a) Tegn en graf for f , og bestem udbyttet fra en hektar, hvor palmerne er 10 år gamle.
b)  Bestem væksthastigheden i udbyttet fra en hektar, hvor palmerne er 5 år gamle


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2016 af peter lind

Find f'(x) og indsæt x = 5


Svar #2
06. oktober 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

Altså på TI-Nspire? Hvordan gør jeg det? :)


Svar #3
06. oktober 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

? :)


Svar #4
06. oktober 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

Ved at differentere f(x)=35,9·(1-0,493·e^(-0,499x) )^2,604

så får jeg svaret på b eller hvad ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. oktober 2016 af Soeffi

#0.


Svar #6
06. oktober 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

?Mange tak :)

I a får jeg også 35.5872 , men jeg glemte at skrive ^2.604 Jeg skrev det uden "^" ..

- Kender du evt. et sted på nettet, hvor man kan få hjælp til TI-Nspire, altså udover youtube? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. oktober 2016 af Soeffi

#6 Jeg har selv lært det ved hjælp af Youtube og ved at prøve mig frem.

Svar #8
06. oktober 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

Okay, så må jeg vel til at se nogle flere youtube videoer :')


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. oktober 2016 af Soeffi

#8 Okay, så må jeg vel til at se nogle flere youtube videoer :')

Det er en fordel at forstå engelsk.


Skriv et svar til: brug for hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.