Matematik

HJÆÆÆÆLP SØGES!!!!

09. oktober 2016 af Rikkebrorup (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Procentregning:

a)  Befolkningen på Pæreøen er på 417 indbyggere og forventes frem til år 2020 at vokse med 4%.

Hvad bliver den forventede befolkning i 2020?

b)  Befolkningen voksende fra år 2000 til 2015 fra 378 til 417. Hvor stor var stigningen i % ?

c)  Hvad vil befolkningen på Pæreøen vokse til, hvis stigningen i perioden fra 2016 til 2020 vokser

med 2% per år. (OBS på hvilken formel, der skal anvendes her).

d)  Befolkningen på Blommeø forventes frem til 2020 at falde med 8%. Den er i dag på 260, så

hvad forventes den at være i 2020?

e)  Fra år 2000 til 2015 faldt folketallet på Blommeø fra 301 til 260. Hvor stort var faldet i %? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2016 af mathon

a)
            N_{2020}=417\cdot 1{,}04


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2016 af mathon

b)
                        417=378\cdot (1+p\cdot 10^2)

                        \frac{417}{378}=1{,}10317=1+p\cdot 10^2

                         p\cdot 10^2=0{,}10317

                         p=10{,}317


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2016 af mathon

c)
                 B_{2016}\cdot 1{,}02^4


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2016 af mathon

d)
            260\cdot (1-0{,}08)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2016 af mathon

e)
          260=301\cdot (1-p\cdot 10^{-2})


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆLP SØGES!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.