Matematik

Isolering af r??

09. oktober 2016 af Rezwan963 - Niveau: B-niveau

Hej

Nogen, der kan hjælpe mig med at isolere r i opgaven, som er vedhæftet i næste kommentar (trinvis forklaring ville være meget hjælpsom!)?

Har prøvet et par gange, både i Nspire og i hånden, men får et underligt resultat.

På forhånd, tak!


Svar #1
09. oktober 2016 af Rezwan963

Her er opgaven vedhæftet.


Svar #2
09. oktober 2016 af Rezwan963

Her er mit resultat i Nspire ved hjælp af "solve"


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2016 af mathon

             \frac{0{,}05}{12}=0{,}0041\overset{-}{6}...


Svar #4
09. oktober 2016 af Rezwan963

#3

Evt. en forklaring eller..?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2016 af StoreNord

Som jeg har forstået opgave b skal man kun koncentrere sig om denne linje; Den linje hvor b) indgår.     :)

\\R_{e}=(1+\frac{r}{n})^{^{n}}-1 \Leftrightarrow \\R_{e}+1=(1+\frac{r}{n})^{n} \Leftrightarrow \\\sqrt[n]{R_{e}+1}=1+\frac{r}{n} \Leftrightarrow \\\frac{r}{n}=\sqrt[n]{R_{e}+1}-1 \Leftrightarrow \\r=(\sqrt[n]{R_{_{e}}+1}-1)n


Skriv et svar til: Isolering af r??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.