Fysik

Potentiel og kinetisk energi

09. oktober 2016 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: C-niveau

En sten løsner sig ved toppen af en stejl klippe og falder frit til en vej ved klippens fod. stenen vejer 320 g og klippens højde er 150 m.

"Beregn den kinetiske energi ved klippetoppen og vælg nulhøjden for den potentielle energi ved vejen."

Jeg får den potentielle energi til 471,36 J, men jeg er ret blank på hvordan jeg skal finde den kinetiske energi? Jeg får: 

1/2*150*0 = 75

Er det så den kinetiske energi? Og i så fald, skal den også stå i enheden J?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2016 af mathon

                    {E_{kin}}^{top}=\tfrac{1}{2}\cdot (0{,}320\; kg)\cdot \left ( 0\; \tfrac{m}{s} \right )^2


Svar #2
09. oktober 2016 af Egofaciens (Slettet)

Så giver det vel 0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2016 af mathon

       Ja


Skriv et svar til: Potentiel og kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.