Matematik

find f'(x) ved hjælp af tretrinsreglen

10. oktober 2016 af GymEl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!
Jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan jeg løser denne opgaven, er der en der kan hjælpe mig? 

Vis ved tretrinsreglen, hvad f'(x) er når f(x) er ax^3


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2016 af AMelev

Trin 1: Opstil  \Delta f =\frac{ f(x+h)-f(x)}{h}
f(x+h): indsæt (x+h) på x's plads i din forskrift f(x) = x3
Indsæt i brøken 

Trin 2: Reducer tælleren og forkort til sidst med h
Brug reglerne for at gange ind i parentes på (x + h)3 = (x + h)·(x + h)·(x + h)

Trin 3: Lad h→0 (dvs. at h ≈ 0) og se, hvad Δf så går mod ("næsten bliver).
Dette resultat (grænseværdien af Δf for x →0) er f '(x).


Svar #2
11. oktober 2016 af GymEl (Slettet)

Hvordan gør jeg det med tallene? 

Jeg kan slet ikke få den til at gå op....

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2016 af AMelev

Hvad mener du? Hvilke tal? 
Skriv hvor langt du er kommet.


Skriv et svar til: find f'(x) ved hjælp af tretrinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.