Matematik

Den generelle sinusfunktion

11. oktober 2016 af TingleFinger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der vil fortælle mig bl.a andet hvad det lille omega betyder?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2016 af peter lind

omega er den cykliske frekvens. Når sinusfunktionen har genneløbet en periode i tiden T er indmaden vokset med  2π så  T= 2π/ω


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. oktober 2016 af AMelev

sin(x) gennemløber intervallet [-1,1], når x gennemløber [0,2π[.
Når du så ganger A på, vil Asin(x) gennemløbe [-A,A]
Lægger du så k til vil Asin(x) + k gennemløbe [-A+k,A+k]
Hvis x = ω·t, vil x gennemløbe  [0,2π[, når t gennemløber [0,2π/ω[, så perioden vil være 2π/ω
Hvis x = ω·t + φ, vil x gennemløbe  [0,2π[, når t gennemløber [-φ/ω,(2π-φ)/ω[.

Amplituden er den højde en hel svingning spænder over
Perioden er den bredde en hel svingning spænder over
Vandret og lodret forskydning skal ses i forhold til en basissvingning A·sin(ω·t)


Skriv et svar til: Den generelle sinusfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.