Fysik

Beregn massen af is?

12. oktober 2016 af Zaccie - Niveau: B-niveau

Hej. jeg har en opgave som jeg ikke helt kan finde ud af. Jeg har prøvet divs formler jeg kender, dog uden held. Håber i kan hjælpe. 

Opgaven lyder:

Et flamingobæger indeholder vand med massen 0,18kg og temperaturen 20oC. En is-klump med temperaturen 0oC nedsænkes i vandet. Når al isen er smeltet, måles fællestemperaturen i bægeret til 8,0oC.

Beregn massen af den is der er overført til vandet.

Jeg er klar over at jeg skal finde Qsys, men ved ikke hvad jeg skal gøre ellers.

Hjælp tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2016 af peter lind

mvand*c*(Tstart-Tslut) = mis*L+mis*c*Tslut


Svar #2
12. oktober 2016 af Zaccie

Jeg er stadig ikke helt med. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2016 af peter lind

leddet på venstre side er den energi som vandet taber. Leddet på højre side er den energi som loddet modtager. Da energien er bevaret må de være lige store


Svar #4
12. oktober 2016 af Zaccie

Det "L" du har på højre side. Det er smeltevarme for is ikke?
"c" på højre side er specifik varmekapacitet for is, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2016 af peter lind

korrekt


Svar #6
12. oktober 2016 af Zaccie

Jeg kan ikke få det til at give det rigtige svar. Det skal give 25g, men unanset hvordan jeg vender og drejer den, kan jeg ikke få den til at give 25g.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. oktober 2016 af peter lind

hvad har du gjort ?


Svar #8
12. oktober 2016 af Zaccie

0,18*4180*(20-8) = mis*3340+mis*c*8
0,18*4180*(20-8) = 3340mis+mis*4180 *8
0,18*4180*(20-8) = 3340mis+33440mis
0,18*4180*(20-8) = 36780mis
(0,18*4180*(20-8))/36780=mis

(0,18*4180*(20-8))/36780=0,245 kg.. Det er forkert med en faktor 10


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. oktober 2016 af peter lind

Det er din værdi for smeltevarmen. Den er 334kJ/kg = 334000J/kg


Svar #10
12. oktober 2016 af Zaccie

Mange tak. Så passer det :)


Skriv et svar til: Beregn massen af is?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.