Fysik

Håber at i kan hjælpe :-)

15. oktober 2016 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Hvordan regner man opgave b?

Vedhæftet fil: Opgave 5.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2016 af nera (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. oktober 2016 af mathon

a)
         \frac{p}{p_o}=\frac{T}{T_o}

         p=\frac{T}{T_o}\cdot p_o

         p=\frac{\left (273{,}15-17{,}5 \right )K}{(273{,}15+24{,}5)\, K}\cdot\left ( 1{,}02\; bar \right )


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. oktober 2016 af Soeffi

#1 Husk at sætte billedets bredde til en værdi mindre end 680.

Brugbart svar (1)

Svar #4
16. oktober 2016 af BechHohen88 (Slettet)

Mht. til b) 

Du kender følgende størrelser; 

V=\, 350\, l

p=1,02\, bar

T=-17,5\, \degree{C}

Lad os evaluere Idealgasloven; 

                                                                      pV=nRT

Du kender trykket, temperaturen samt volumen af luftmassen. R er idealgaskonstantnén. Så vi kan isolere stofmængden n; 
 

                                                          pV=nRT\Longleftrightarrow{n=\frac{pV}{RT}}

Omregn temperaturen til Kelvin. Gaskonstanten R er omtrent; 

                                                                R\approx{8,3145\frac{J}{mol\cdot{K}}}


Skriv et svar til: Håber at i kan hjælpe :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.