Fysik

Entropi og termodynamikkens love

17. oktober 2016 af MN88 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg håber en af jer har mulighed for at hjælpe med et par spørgsmål i fysisk kemi.

Her er et af dem:

2,50 mol af en ideal gas med CV,m = (3/2) R = 12,47 J/(K mol) undergår en adiabatisk, reversibel ekspansion fra et tryk på 240 kPa og temperaturen 325 K til et lavere tryk på 150 kPa. Bestem ekspansionsarbejdet for denne proces.

Svaret er angivet til 1736 J, men hvordan finder man frem til dette?

Jeg er næsten 100% sikker på at skulle bruge formlen: w = – nRT ln (P1 /P2)

Her kendes både n, R, T samt P1 og P2. Spørgsmålet er hvor CV,m værdien har betydning? 

Enhver hjælp er velkomment.


Skriv et svar til: Entropi og termodynamikkens love

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.