Kemi

Beregn [H3O+], [OH-] og pH i følgende stærke syre eller base opløsninger:

18. oktober 2016 af HFNU (Slettet) - Niveau: B-niveau

c) 0,0002 M H2SO4  (begge H+ vil være fraspaltet)

Jeg har brug for hjælp til at forstå den her opgave. Hvis der er en som vil hjælpe med det vil jeg være meget taknemmlig.

Jeg har allerede kigget på en tidligere tråd om opgaven: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=964625. Men formlerne er jeg desværre ikke med på, så hvis der er nogle der vil uddybbe og forklarer dem mere simpelt,eller på en helt anden måde så vil dte hjælpe mig meget.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2016 af BechHohen88 (Slettet)

Du kan beregne pH ud fra; 

                                  pH=-log[H_3O^+]=-log[H^+]

Evaluér svovlsyre. Du kan se, at man skal bruge 2 M H+ for 1 M Svovlsyre. Så pH-værdien for stoffet er; 

                                      pH=-log[2\cdot0,0002]\approx3,4

Du kan nu beregne pOH og [OH-] ved; 

                                                                pH+pOH=14

Hvor du kender pH og isolerer pOH. Når du har beregnet pOH kan du beregne [OH-] ved; 

pOH=-log[OH^-]\Longleftrightarrow [OH^-]=10^{-pOH}


Svar #2
18. oktober 2016 af HFNU (Slettet)

TAK

Kan formlen skrives på en mere simpel måde som:  ·        pH = -log(CS)???

Er 3,4 pH   ?

?undskyld jeg er ikke helt med på, hvordan jeg regner OH?- ?og H3O?+  ?....endnu :(


Skriv et svar til: Beregn [H3O+], [OH-] og pH i følgende stærke syre eller base opløsninger:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.