Kemi

Beregning af ligevægtskonstant og aktuel stofmængdekoncentration

18. oktober 2016 af julielyck1996 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået følgende opgave:

Opgave 4a: Følgende reaktion sker i en beholder på 250 mL ved konstant temperatur:

N2O4 -> 2NO2

I beholderen findes, da ligevægten havde indstillet sig, 0,4 mol/L No2(g) og 0,16 mol/L N2O4 (g). Beregn Kc.

Opgave 4b: Ved temperaturen 350K er Kc lig med 0,1 mol/L. ved ligevægt er [N2O4] = 0.09 mol/L. Beregn [NO2]. 

I opg. 4a har jeg fået Kc = 1 og i 4b har jeg fået [NO2] = 0,0474 M, men jeg kan ikke finde ud af om jeg har regnet opg. 4b rigtigt ud, da jeg ikke ved om jeg skal bruge oplysningen om de 350K til noget? Nogen, som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2016 af mathon

Du har ikke regnet 4b rigtigt.


Svar #2
19. oktober 2016 af julielyck1996 (Slettet)

Hvordan regner jeg så 4b ud?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2016 af mathon

Ligevægtsbrøk:
                                   \frac{\left [ NO_2 \right ]^2}{\left [ N_2O_4 \right ]}=K_c

                                   \left [ NO_2 \right ]=\sqrt{K_c\cdot \left [ N_2O_4 \right ]}

                                   \left [ NO_2 \right ]=\sqrt{(0{,}1\; M)\cdot \left ( 0{,}09\; M \right )}=0{,}095\; M

                                   

                                    


Skriv et svar til: Beregning af ligevægtskonstant og aktuel stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.