Matematik

Hvordan kommer jeg videre herfra?

21. oktober 2016 af Lagunaen (Slettet) - Niveau: B-niveau
Jeg har fået oplyst en vinkel en side og arealet af trekanten? Se følgende billede :)

Svar #1
21. oktober 2016 af Lagunaen (Slettet)

.
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2016 af BechHohen88 (Slettet)

Benyt relationen; 

                                                               T=\frac{1}{2}\cdot b\cdot c\cdot Sin(A)

Hvor du kender; 

- T (Trekantens areal)

-  c=\left |AB \right |=5,5. (Dene ene hosliggende side til vinklen A).

- Vinklen A. 

Du kan isolere dermed isolere b af arealformlen. (Linjestykket AC)

Herefter kan du bestemme BC ved følgende cosinusrelation; 

\left | BC \right |=\sqrt{AC^2+AB^2-2\cdot AC\cdot AB\cdot cos(A)}

Med venlig hilsen

Rasmus


Svar #3
21. oktober 2016 af Lagunaen (Slettet)

Er i tvivl om hvordan jeg får isoleret b ud af formlen?

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2016 af fosfor (Slettet)

Divider med c*sin(A)/2 på begge sider


Svar #5
21. oktober 2016 af Lagunaen (Slettet)

Kan det ikke passe med den her løsning/formel? Se vedhæftet billede :)
Vedhæftet fil:image.jpg

Skriv et svar til: Hvordan kommer jeg videre herfra?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.