Matematik

Temperatur fra C grader til F grader

26. oktober 2016 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der måske nogen søde mennesker der kan hjælpe mig med at udregne den vedhæftet opgave?

tak på forhånd! :D

Vedhæftet fil: Opgave 6.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2016 af 123434 (Slettet)

a)

Vands frysepunkt er 0*C og 32*F

Vands kogepunkt er 100*C og 212*F

Bestem en regneforskrift for f(x), hvor f betegner temperaturen i Celsius, og x betegner temperaturen i Fahrenheit. Sammenhængen er lineær

Vi kan beregne os frem til en forskrift ved hjælp af punkterne (0,32) og (100,212)

a=(y2-y1)/(x2-x1)

a=(212-32)/(100-0)=1,8

b=y1-a*x1

b=32-1,8*0=32

f(x)=1,8x+32

hvor f(x) er temperaturen i celcius, og x er temperaturen i fahrenheit


Svar #2
26. oktober 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

det forstår jeg ikke helt


Svar #3
26. oktober 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

hov vent jeg læste ikke det hele


Svar #4
26. oktober 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

Er f(x)=1,8x+31 så svaret på opgave A?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2016 af 123434 (Slettet)

Ja, f(x)=1,8x+32 er svaret på opgave A


Svar #6
26. oktober 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

skal jeg så gøre det samme i B?


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. oktober 2016 af JulieW99

#1

a)

Vands frysepunkt er 0*C og 32*F

Vands kogepunkt er 100*C og 212*F

Bestem en regneforskrift for f(x), hvor f betegner temperaturen i Celsius, og x betegner temperaturen i Fahrenheit. Sammenhængen er lineær

Vi kan beregne os frem til en forskrift ved hjælp af punkterne (0,32) og (100,212)

a=(y2-y1)/(x2-x1)

a=(212-32)/(100-0)=1,8

b=y1-a*x1

b=32-1,8*0=32

f(x)=1,8x+32

hvor f(x) er temperaturen i celcius, og x er temperaturen i fahrenheit

På dine punkter bør du kunne se at det der er helt galt! f(x) bør betegne temperaturen i fahrenheit, og x temperaturen i celcius. Fahrenheit vil altid være højere en celcius. Hvis temperaturen er 1 fahrenheit vil den blive 32,18 celcius. Det er forket, for 1oF=17,22oC

- - -

Vh Julie


Svar #8
27. oktober 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

Men kan du måske forklare mih hvad jeg skal gøre? #7

for jeg ved stadig ikke hvordan jeg skal udregne opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. oktober 2016 af Eksperimentalfysikeren

Desværre er der ingen af de foregående indlæg, der giver det rigtige svar.

Jeg starter med de oplysninger, vi har:

     Vands frysepunkt:      32 ºF      0ºC

     Vands kogepunkt:     212 ºF  100ºC

a) Vi skal finde en forskrift for f(x), hvor f er temperaturen i ºC og x er temperaturen i ºF. Sammenhængen er lineær. Vi skal altså finde f(x) = ax+b, så de angivne temperaturpar, (32,0) og (212,100), passer med forskriften. En metode er at indsætte parene og derved få to ligninger med to ubekendte, a og b:

     0 = a *   32 + b

  100 = a * 212 + b.

Trækker man den øverste ligning fra den nederste, får man:

100 = a *(212-32) = a * 180

Hvoraf fås a = 5/9 = 4,444.

Det indsættes i den første ligning, der giver

   0 = 5/9 * 32 + b

-b = 160/9

b = -17,78

Det samles sammen til:

f(x) = 5/9 x - 160/9 ≈ 0,444 x - 17,78

Jeg har her både skrevet den eksakte løsning med brøker og den afrundede løsning med decimaler.

Kontrol: Regn erter, om f(32) = 0 og f(212) = 100

b) næsten det samme, men herkan du udnytte, at du kender g(0) til at finde d i g(x) = c * x + d.


Skriv et svar til: Temperatur fra C grader til F grader

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.