Matematik

Cirklens ligning hurtigt spørgsmål

01. november 2016 af DK9000 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg føler mig lidt dum lige pt. Men har fået denne opgave hvor jeg skal beskrive en cirkel udfra Ligningen x^2+2x+y^2-4x-20=0

Se nu kommer det dumme så, for så vidt jeg husker, så skal man bruge centrum og et punkt. Har regnet mig lidt frem til at jeg må skulle isolerer variablerne så det kommer til at ligne cirklens ligning ? 

Er der nogen der kan se udfra ligningen jeg er givet, hvad punkt er ? går udfra at de 20 må være radius.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2016 af PeterValberg

Måske det er meningen, at du skal omskrive lignngen til formen:

(x-a)^2+(y-b)^2=r^2

Se video nr. 30 på denne videoliste [ LINK ]
"spol" frem til omkring 3:20

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. november 2016 af mette48 (Slettet)

x^2+2x+y^2-4x-20=0

omskriv til (x-a)2 og y2 på venstre side

resten "flyttes over" på højre side


Svar #3
01. november 2016 af DK9000

Mange tak begge to. Kan se jeg så var på rette spor :D


Skriv et svar til: Cirklens ligning hurtigt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.