Kemi

Opgave 23,5

02. november 2016 af lisa25 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen, som kan vejlede mig og hjælpe mig til løsningen af delopgaverne i opgave 23,5?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2016 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. november 2016 af mathon

Koncentrationen af 0,4603 g HCOOH i 2,00 L vand er 0,005 M
hvoraf for
                                         HCOOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; HCOO^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}       med
ligevægtsmolariteterne:      c_s-\alpha c_s                                         \alpha c_s                      \alpha c_s

og ligevægtsbrøken
                                               \frac{\left [HCOO^- \right ]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]}{\left [ HCOOH \right ]}=K_s         

                                               \frac{ \left [ H_3O^+ \right ]^2}{\left ( 0{,}005\; M \right )- \left [ H_3O^+ \right ]}=1{,}80\cdot 10^{-4}\;M\; \; \; \; \; \; 0< \left [ H_3O^+ \right ]<0{,}005\;M

                                               \left [ H_3O^+ \right ]=8{,}63\cdot 10^{-4}\; M          


Svar #3
02. november 2016 af lisa25 (Slettet)

Mange tak for hintet, Mathon. Nu kan jeg godt se det. Jeg kan godt resten af opgave a).


Svar #4
02. november 2016 af lisa25 (Slettet)

Jeg får pH til 3,06. Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2016 af Eliasz

Jeg har også fået pH til 3,064.

Hvad med b'eren i A). Hvordan ser reaktionen ud der?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2016 af Eliasz

Jeg får følgende:

2MnO_4^{-}+6H^{_{+}}+5HCOOH \leftrightharpoons 2Mn^{+2}+5CO_2+8H_2O


Svar #7
02. november 2016 af lisa25 (Slettet)

Jeg får det samme.


Svar #8
02. november 2016 af lisa25 (Slettet)

Har du lavet C) (c).?


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. november 2016 af Eliasz

Nej, ikke endnu.

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. november 2016 af Eliasz

Hvordan har du lavet C)?


Skriv et svar til: Opgave 23,5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.