Kemi

Reaktionen mellem eddikesyre og vand

06. november 2016 af Hanskristiansen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er reaktionen spontan eller ej, og er den exoterm eller endoterm, hvis mna har en reaktion mellem eddikesyre og vand. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2016 af mathon

   eddiksyre CH3COOH i vand H2O ved 298,15 K 

                             ΔGΘ = -390,21 kJ/mol

                             ΔHΘ = -484,831 kJ/mol

                             SΘ = 159,936 J/(mol·K)

Da
                             \Delta G<0 forløber reaktionen spontant og reaktanterne mister energi, som tilføres
                                            reaktionsrummet, hvorved temperaturen i dette stiger.
                                            Reaktionen er følgelig exoterm.
                    


Svar #2
08. november 2016 af Hanskristiansen (Slettet)

Men det hænger jo ikke sammen. G er jo negativ og du siger at G er større end 0. 


Svar #3
08. november 2016 af Hanskristiansen (Slettet)

min lærer siger at man skal reaktionsenhalpien for CH3COOj og H20. Derfor passer værdierne for G, h og S ikke.


Skriv et svar til: Reaktionen mellem eddikesyre og vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.