Matematik

Svens slidte dæk

07. november 2016 af Peter0541 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sven har fået nye vinterdæk på sin bil. Med de nye dæk er hjulenes diameter 77,0 cm. Sven fejrer begivenheden ved at besøge sin svigermor. Triptælleren viser, at afstanden mellem Sven og svigermorens hjem er 113,6 km. Næste gang Sven besøger sin svigermor, viser triptælleren, at afstanden mellem de 2 hjem er 115,1 km, selvom Sven benytter de samme dæk og følger samme rute som sidst. Hvor mange mm. er der slidt af Svens dæk siden det foregående besøg hos svigermoren?

Har fået det til 51,33mm, men det er ikke rigtigt tænker jeg, kunne godt tænke lidt hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2016 af hesch (Slettet)

(Afstand 1) / (afstand 2) = 113,6 / 115,1   →

(dækdiameter 1) / (dækdiameter 2) = 115,1 / 113,6

1 hjulomdrejning = π*d [m]    udfra hvilken omkreds vejstrækning udmåles.


Skriv et svar til: Svens slidte dæk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.