Matematik

Hvordan finder man arealet?

08. november 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Hejsa!
Jeg har et spørgsmål. 

Hvordan i alverden kan man se hvad arealet er? Jeg er helt forvirret.. 

Filen er vedhæftet. 

Vedhæftet fil: 2016-11-08.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2016 af mathon

Ved simpel 'puslespilsudfyldning' fås to store halvcirkler = én storcirkel med radius 2,
hvis areal
er:
                    A=\frac{\pi }{4}\cdot d^{\, 2}=\frac{\pi }{4}\cdot 2^2=\pi


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. november 2016 af AMelev

Flyt figuren til højre hen til den venstre, så får du den store cirkel med radius 1, og arealet af den kan du selv beregnme.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2016 af Soeffi

#0 Er det en Georg Mohr opgave?

Brugbart svar (1)

Svar #4
09. november 2016 af Soeffi

#0. Figurene samlet.

Vedhæftet fil:cirkler.png

Svar #5
09. november 2016 af Mm98

Tusind tak for jeres svar!!

#4 Det ved jeg faktisk ikke, men det går jeg ud fra at det er. :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. november 2016 af Soeffi

#5 #4 Det ved jeg faktisk ikke, men det går jeg ud fra at det er. :)

Det er bare fordi, jeg har lavet denne side, hvis du er interesseret. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1708691.


Svar #7
09. november 2016 af Mm98

Wow, ja! selvf. er jeg interesseret! Det er vildt fedt!

Er der egentlig ikke Georg Mohr konkurrence snart? Jeg mener det skulle være i november. 


Skriv et svar til: Hvordan finder man arealet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.