Fysik

Elektricitet

10. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med at udregne den vedhæftede opgave?

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Fysik 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2016 af PeterValberg

Indsætter lige dit billede:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2016 af PeterValberg

1)

Såvel Ohm's lov som effektloven kan bruges, afhængig af hvad man ved.
Kendes brugsgenstandenes effekt og spændingens størrelse, kan effektloven bruges.
Kendes ledningens modstand og spændingens størrelse, kan Ohm's lov bruges.
Men jeg tænker, at der tænkes på effektloven P = U·I

2)

Kirchhoff's 1. lov "siger", at summen af strømmene til et knudepunkt er lig
med summen af strømmene fra knudepunktet.
Du skal med andre ord addere de oplyste strømme.

3)

E = U·I·t
hvor energien E er i Joule
Spændingen U i volt
Strømmen I er i ampere
Tiden t er i sekunder

Sammenhængen mellem Joule og Watt:     J = W·s

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. november 2016 af Eksperimentalfysikeren

1) Svaret er: Kirchhoffs første lov.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2016 af mathon

3)
          E=U\cdot\left (\sum_{n=1}^{3}I_n \right )\cdot t=\left ( 230\; V \right )\cdot \left ( 10{,}6\; A \right )\cdot \left ( \tfrac{1}{4}\cdot \left ( 3600\; s \right ) \right )


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2016 af hesch (Slettet)

Som i din anden tråd (højttaleren) er der tale om en vrøvleopgave. Jeg går ud fra, at der er tale om vekselstrømsapparater, når nu familien bor i Kr. Såby.

Vekselstrømmene er så fasedrejede, og du skal derfor addere strømmene vektorielt, med komplekse værdier.

Mit gæt på disse værdier kunne så være:

Støvsuger:      4,3/ 53º A
PC:                0,9/ 35º A
Hårtørrer:        5,4/

Summen af strømmene bliver så ikke 4,3 + 0,9 + 5,4 A = 10.6 A

. . . men summen af de komplekse strømme = 9,865/ 28,5º A  ( = 9.865 A absolut ), baseret på mit gæt.

Energien målt i kWh bliver  230V * 9,865A * cos(28,5º) * 900s.

Undskyld at jeg er en Per Nittengryn, men jeg forstår ikke hvorfor opgavestilleren ikke anvender komponenter som: en glødetrådspære, en kogeplade og en el-kedel, hvor opgaven kan løses uden brug af fasedrejning ( rent ohmske belastninger ), så opgaven ikke bliver noget vrøvl.


Skriv et svar til: Elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.