Matematik

int ved sub

12. november 2016 af bokaj123 - Niveau: A-niveau

∫ln(1+√x)dx

u=1+√x

så får man

2 ∫ ln(u)(u-1)du

så anvendes partielt int

FORMEL:

∫F(x)g(x)dx = F(X)*G(x)-G(x)*f(x)

hvor:

F(x)=ln(u)

f(x)=1/u

g(x) = 2(u-1)

G(x)=(u-1)2

er der rigtig endtil nu?


Svar #1
12. november 2016 af bokaj123

Nej G(u)= 0,5*u^2 -u hvis man ganger det med 2 bliver det

ln(u)*(u2-2u) - ∫(u2-u2)* (2/u)         2/u = f(x)*2

men jeg får ikke det rigtige resultat. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2016 af peter lind

Du roder gevaltig rundt med den faktor 2

Det sidste integral bliver bortset fra konstanter ∫(u2-2u)/u du = ∫(u-2)du som du formentlig selv kan klare


Svar #3
12. november 2016 af bokaj123

tak for svar peter


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2016 af Soeffi

#0. Se evt. http://www.integral-calculator.com/. Den kan vise mellemregningerne.


Skriv et svar til: int ved sub

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.