Matematik

hjælpp til nogle matematikopgaver

12. november 2016 af iisommerii (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har brug for hjælp til nogle opgaver

det jeg ikke forstår ved opgavene er

opgave 1)  hvordan jeg skal bestemme ligningen

opgave 2) hvordan jeg skal omskrive det og bestemme ligningen

opgave 3) ved jeg slet ikke hvordan jeg løser det.

Vedhæftet fil: mjh6.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2016 af peter lind

1) Se hvad der sker for x -> ±∞ og ±2

2) Gå ud fra den sidste funktion og sæt den på en fælles brøkstreg

3) Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 3


Svar #2
17. november 2016 af iisommerii (Slettet)

 1) jeg har sagt at:

f(x)=x^2-3x+4/x^2-4

f(x)=x^2-3x+4/(x-2)*(x+2)

så det vil sige at

x -> ±∞ og ±2

men hvad er så den ligningen.

2) er det det samme man skal gøre som jeg har gjort i opgave 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2016 af peter lind

1) Det du skriver efter 1) betyder x2-3x +(4/x2)-4 og det er jo ikke ligefrem det rigtige. Det rigtige er

f(x) = (x2-3x+4)/(x2-4) = (x2-3x+4)/[(x-2)(x+2)] 

Den næste er uklart.  Du skal skrive noget i retning af  f(x) ->a   for x->b

Lav evt. en graf for funktionen for at få overblik

2) Ja  det er noget af det samme i spørgsmål b. Igen lav evt en graf af funktionen for at få overblik


Skriv et svar til: hjælpp til nogle matematikopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.