Matematik

Sandsynlighed og fordelinger

13. november 2016 af pomme22 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er der nogen der kan hjælpe mig til at starte med 1. opgave?

Hvilken formel skal jeg bruge?

Jeg tænker E(X) = Summen af p*x, men jeg ved slet ikke hvad jeg skal indsætter

Vedhæftet fil: unnamed-11.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2016 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
13. november 2016 af pomme22 (Slettet)

Tak, det vidste jeg ikke man kunne :D Kan du også hjælpe mig med opgaven?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. november 2016 af peter lind

At fordelingen er ligefordelt betyder at sandsynligheden for de 3 mulige udfald er lige store og altså 1/3. Du har altså at sandsynligheden for at få -1 er 1/3, sandsynligheden for at få 0 er 1/3 og sandsynligheden for at få 1 er 1/3


Svar #4
13. november 2016 af pomme22 (Slettet)

Nå jaa!! Tusind tak!

Så er E(x) = 0

V(x) =2/3

P(X>=0 )=2/3

ikke?


Svar #5
13. november 2016 af pomme22 (Slettet)

Men hvad med opg. 2. Jeg er kommet il følgende og ved atder skal stå 2/3 i nævneren, men hvad skal der stå i tælleren?

Vedhæftet fil:FullSizeRender.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2016 af peter lind

I 2. betyder det at du ignorerer alle resultater hvor udfaldet er -1, Du har så tilbage kun udfaldene 0 og 1. Disse er stadig ligefordelt


Svar #7
13. november 2016 af pomme22 (Slettet)

Okay men bliver den betingede sandynslighed så:

2/3/2/3 = 1?

Og havde jeg fået de rigtige svar i opgave 1?


Svar #8
13. november 2016 af pomme22 (Slettet)

Kan du måske og hjælpe mig i opg. 3?

Jeg har fundet ud af at mit grænser i integralet er -1 til 1. Men ved ikke hvad jeg skal integrere. 

Tænker at tæthedsfunktionen er p(x) = 1/n=1/2

Også skal jeg gange med x, så der kommer itl at stå 1/2*x i integralet?
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. november 2016 af peter lind

Tæthedsfunktionen er en konstant k Du finder k af at sandsynligheden for at du får et udfald er 1 så ∫-11kdx= 1


Svar #10
13. november 2016 af pomme22 (Slettet)

Men er den konstant ikke 1/2?


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. november 2016 af peter lind

Du får godt nok ½ som facit. Dit argument i #8 holder ikke. Der er jo ikke noget n


Skriv et svar til: Sandsynlighed og fordelinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.