Matematik

Tang, sin cos

14. november 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem vinklen når v 0 grader er mindre lig med v mindre eller lig med 180 grader

når tan v = 0,1534

sin v = 0,6000

tan v = 2,7334

cos v = -0,5


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2016 af AMelev

cos-1 = arccos ophæver cos, sin-1 = arcsin ophæver sin og tan-1 = arctan ophæver tan.
Du skal altså tage en af dem på begge sider af lighedstegnet, afhængig af hvad du vil have "spist".
NB! Husk at tjekke, at lommeregneren står til grader og ikke radian.

Eks. cos(v) = 0.5 ⇔ v = arccos(0.5) = 30º.


Skriv et svar til: Tang, sin cos

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.