Matematik

Andengradsligning 2 forskellige opgaver

14. november 2016 af lionpanda (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa.

Jeg har nu stødt ind i problemer igen igen.

Disse 2 opgaver kan jeg ikke forstå korrekt. Kan nogle hjælpe?

10) En kasse med kvadratisk bund er 30 cm høj. Overflade arealet er 3200 cm2.

     hvad er rumfanget.(ttip sæt siden i bunden til x).husk overfladen af en kasse består at 6 sider.

11)   Et kvadrat har en diagonal der er 5 cm længere en siden. Hvad er arealet


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2016 af peter lind

10) bund og låg har hver arealet x2, Siderne har hver arealet x*30cm

11) Brug Pytagoras til at finde siden. Lav evt. en tegning


Svar #2
14. november 2016 af lionpanda (Slettet)

Så ligningen kommer til at hedde: 2x2 + 120x - 3200 = 0?

Men en C værdi på 3200 lyder bare af meget. Så kommer D(disktriminanten) jo til at være:

D=B2-4AC
D=1202-4*2*(-3200)

Det er jo ikke et regnestykke, hvor siderne ender op med at være 20 cm?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2016 af peter lind

jo. 20 er faktisk en af løsningerne


Svar #4
14. november 2016 af lionpanda (Slettet)

Men hvordan kom du frem til denne løsning? Løsningerne skal jo være 20 og -80, men kommer bare ikke frem til dette resultat ved at benytte mig af D=B2-4AC og derefter formlen for at finde x.


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#2, #4

Nej, ligningen kommer til at hedde 4 · ( x · 30 ) + 2 · x2 = 2 · x2 + 120 · x, hvor c = 0.

Prøv at løse 3200 = 2 · x2 + 120 · x og se, hvad der kommer ud af det.


Svar #6
14. november 2016 af lionpanda (Slettet)

Hvis c er 0, bliver D jo 14400?


Svar #7
14. november 2016 af lionpanda (Slettet)

Jeg tror jeg er helt tabt her. Ligningen kommer til at hedde 3200 = 2 · x2 + 120 · x.

Derved bliver A=2, B=120 og C= 0.

Men D=B2 - 4AC

D=1202 - 4·2·C = 14400


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. november 2016 af peter lind

#5  Du glemmer at arealet skal være 32000cm2

#4 Så har du regnet forkert. Det er let at gøre prøve 2*202 +120*20 - 32000 = 0


Svar #9
14. november 2016 af lionpanda (Slettet)

Overfladearealet er ikke 32000 men 3200.

I den ligning du nævner dér bliver A=2, B=120 og C=32000? Det giver jo ikke i nærheden af et brugbart resultat?


Svar #10
14. november 2016 af lionpanda (Slettet)

Prøv at opstil stykket, som du beregner det fuldt ud.


Svar #11
14. november 2016 af lionpanda (Slettet)

Og opgave 11 kommer til at hedde x2 · x2 = x2 + 5 eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. november 2016 af peter lind

Du har ret i at jeg har fået et 0 for meget i arealet; men 20 er stadig en løsning til den korrekte ligning

Din beregnede værdi af D er 1202

Nej. den kommer til at hedde x2+x2 = 5


Svar #13
14. november 2016 af lionpanda (Slettet)

Kig på side 10. Hvor er fejlen?


Brugbart svar (1)

Svar #14
14. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#7, 9, 10:

Brug et CAS-værktøj til at løse ligningen 3200 = 2 · x2 + 120 · x. Så får du x = - 80 ∨ x = 20.


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. november 2016 af peter lind

#13 Du har smidt kvrod(14400) væk


Svar #16
14. november 2016 af lionpanda (Slettet)

Har bare udregnet kvrod(14400) til at være 120. Det ses også i regnestykket. -120 - 120 = -240, -120 + 120 = 0
 


Svar #17
14. november 2016 af lionpanda (Slettet)

#14

#7, 9, 10:

Brug et CAS-værktøj til at løse ligningen 3200 = 2 · x2 + 120 · x. Så får du x = - 80 ∨ x = 20.


Skal udregne den uden brug af CAS-værktøjer.


Brugbart svar (1)

Svar #18
14. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#11

Arealet af et kvadrat er givet ved A = l · b.
Diagonalen deler kvadratet i to retvinklede trekanter. Diagonalen er samtidig hypotenusen.
Pythagoras' læresætning er givet ved a2 + b2 = c2.
Da vi har med et kvadrat at gøre, ved vi, at l = b, dvs. vi kan tillade os at sige: a2 + a2 = d2.

Altså har vi

a2 + a2 = d2 ⇒ 2 · a2 = d2 ⇒ a2 = d2 / ( 2 ). Da vi ved, at arealet i et kvadrat er givet A = l · b, og at a2 = a · a, så ses, at 
A = a2

Og da du desuden også ved, hvad diagonalens længde er, burde resten være lige til højrebenet.


Brugbart svar (1)

Svar #19
14. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#17

Ja, det vidste jeg ikke - det må du undskylde. :-)


Svar #20
14. november 2016 af lionpanda (Slettet)

#18

#11

Arealet af et kvadrat er givet ved A = l · b.
Diagonalen deler kvadratet i to retvinklede trekanter. Diagonalen er samtidig hypotenusen.
Pythagoras' læresætning er givet ved a2 + b2 = c2.
Da vi har med et kvadrat at gøre, ved vi, at l = b, dvs. vi kan tillade os at sige: a2 + a2 = d2.

Altså har vi

a2 + a2 = d2 ⇒ 2 · a2 = d2 ⇒ a2 = d2 / ( 2 ). Da vi ved, at arealet i et kvadrat er givet A = l · b, og at a2 = a · a, så ses, at 
A = a2

Og da du desuden også ved, hvad diagonalens længde er, burde resten være lige til højrebenet.


Jeg ved ikke om det er mig der er lost, men vi ved da ikke hvad diagonalen er? Der står bare at den er 5 cm længere end siden.


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.