Matematik

HVORFOR GÅR MIN FACIT I MINUS - MAPLE 2016

20. november 2016 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: A-niveau

SE MIN VEDHÆFTEDE FIL. HVORFOR GÅR MIT FACIT I MINUS I OPGAVEN HVOR JEG SKAL BEREGNE LINJESTYKKE AC


Svar #1
20. november 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

her er trekanten


Svar #2
20. november 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

lige et ekstra spr.

Hvordan beregner man linjestykket BD i trekant ABD


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2016 af mathon

                                         b=\sin(130^\circ)\cdot \frac{10}{\sin(30^\circ+130^\circ)}

                                         \tfrac{1}{2}b=\left | AD \right |=\sin(130^\circ)\cdot \frac{5}{\sin(30^{\circ}+130^{\circ})}=11{,}1988
                                                                                                            \sin(C)=\sin(180^\circ-(A+B))=\sin(A+B)

\left | BD \right | beregnes ved brug af cos-relationen:

                                         \left | BD \right |=\sqrt{c^2+\left ( \tfrac{1}{2}b \right )^2-2\cdot c\cdot\tfrac{1}{2}b\cdot \cos(30 ^\circ) }


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2016 af Therk

Fordi Maple per default regner i radianer og ikke i grader. Nu kan jeg se du bruger Gym-pakken, som jeg ikke har, men følgende burde virke:

deg := Pi/180;
AC/sin(130*deg) = 10/sin(20*deg);
AC = solve(%);
evalf(%);

Vrøvlet må altså komme fra Sin funktionen fra Gym-pakken.


Svar #6
20. november 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

#4

Hvad hedder den metode du bruger for at beregne linjestykke BD. kender den nemlig ikke?

Hvis man kan beregne BD på en anden og mere simpel måde, må du gerne sige til


Skriv et svar til: HVORFOR GÅR MIN FACIT I MINUS - MAPLE 2016

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.