Fysik

Opgave om energi?

20. november 2016 af medina22 (Slettet) - Niveau: C-niveau


Opgave 4: 3 kg kobber opvarmes fra 10 grader C til 75 grader C
Hvor meget energi skal der anvendes?
Til at opvarme en mængde jern 60 grader C anvendes energien 40kJ
Hvor stor en mængde jern opvarmes?
 

Ville stor pris hvis der vil hjælpe mig med denne opgave! tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2016 af Matkaj

Du skal bruge den velkendte E =mc(delta)T formel


Svar #2
20. november 2016 af medina22 (Slettet)

tak men hvordan finder jeg den specifikke varmekapicitet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2016 af Bruthos

E=3kg*0,385\frac{kJ}{kg*C^{\circ}}*65C^{\circ}=75,075kJ

m=\frac{40kJ}{0,385\frac{kJ}{kg*C^{\circ}}*60C^{\circ}}\approx 1,73kg


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2016 af Bruthos

Den slår du op.


Skriv et svar til: Opgave om energi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.