Kemi

Beregne den akyuelle stofmængdekoncentration af oxonium i en opløsning af ethansyre

20. november 2016 af kasds (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejså ved ik rigtig hvordan jeg løser dette spøgsmål. Jeg skal beregne den aktuellestofmængdekoncentration  af oxonium i en opløsning af ethansyre( fx 0,015 M CH3COOH) og i en opløsning  af ammoniak ( fx 0,025 M NH3)

Kan i evt foklare trinvis (: 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2016 af mathon

                                 CH_3COOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; CH_3COO^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}
ligevægtsmolariteter:   c_s-\alpha c_s                                                       \alpha c_s                               \alpha c_s
hvor \alpha er ioniseringsgraden.

Ligevægtsbrøken er:
                                                 \frac{\left [ CH_3COO^- \right ]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]}{c_s-\left [ H_3O^+ \right ]}=K_s         

                                                 \frac{ \left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [ H_3O^+ \right ]}=10^{-pK_s}M\; \; \; \; \; \; 0<\left [ H_3O^+ \right ]<c_s     

                                                 \frac{ \left [ H_3O^+ \right ]^2}{(0{,}015\; M)-\left [ H_3O^+ \right ]}=10^{-4{,}76}\; M\; \; \; \; \; \; 0<\left [ H_3O^+ \right ]<c_s   


                 hvor andengradsligningen løses mht \left [ H_3O^+ \right ].                                     


Skriv et svar til: Beregne den akyuelle stofmængdekoncentration af oxonium i en opløsning af ethansyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.