Fysik

Hvordan løser jeg denne opgave?

24. november 2016 af math341c (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej guys, jeg vil gerne spørge om hvordan man løser disse opgaver, den sidste over-opgave jeg mangler og jeg er helt blank på hvilke formler jeg skal bruge :( Jeg ville være mega glad for at få noget hjælp :)

Forklaring:

Et svinghjul består af 6 identiske
stænger, der er svejset på en indre
massiv aksel. Akslen har en masse på
ma=60 kg og en diameter da=20 cm.
Hver af de 6 stænger har massen ms=40
kg og længden ls=1,0 m. Således har den
ydre cylindriske ring en indre radius på
Ri=1,1 m (hvorfor?). Den ydre radius
for den cylindriske ring er Ry=1,2m og
massen af den cylindriske ring er
mr=200 kg.
 

a) Beregn svinghjulets samlede inertimoment.
 

Hører til opgave b: Svinghjulet er påvirket af et konstant kraftmoment M = 178,3 Nm. Det har
begyndelsesvinkelhastigheden ω0 = 4,17s-1 og slutter med vinkelhastigheden
ω = 5,87 s-1.
 

b) Hvor mange omgange når svinghjulet at køre i denne periode ?
 

Hører til opgave c: Svinghjulet, der er fremstillet af stål,
løber nu frit og skal herefter bremses ved
at en stålklods presses ind mod
svinghjulets yderside med kraften Fklods.
Det oplyses at den dynamiske
gnidningskoefficient for stål mod stål er
μd = 0,57.

c) Hvor stor skal Fklods være for at
nedbremse svinghjulet i løbet af tiden t
= 28 sek ?

Vedhæftet fil: Skitse.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2016 af hesch (Slettet)


Skriv et svar til: Hvordan løser jeg denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.