Matematik

Opstil relevante funktioner?

27. november 2016 af anderschris (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er lidt lost her, hvilke relevante funktioner kan jeg lave til den her opgave?


Oplysninger: JYSK har flere sæsonvarer i sit sortiment, blandt andet badebassin og julelysestager.

Badebassinet sælges fra 1.marts til 1.oktober, mens julelysestagerne sælges fra 1.november til 1.januar.For produkt X (badebassin) gælder følgende data:Indkøbspris: 200 kr. ex. momsSalgspris 1.200 kr. ex. momsFor produkt Y (julelysestager) gælder følgende data:Indkøbspris: 100 kr. ex. moms Salgspris 600 kr. ex. moms

Endvidere oplyses det, at JYSK har faste omkostninger på 50.000 kr. ex. moms pr. måned i de måneder der er sæson for badebassiner, og 25.000 kr. ex. moms pr. måned i de måneder der er sæson for julelysestager. Der skal i funktionerne ikke tages hensyn til moms.
Da det er sæsonvarer, sælger JYSK kun enten badebassin eller julelysestager?

Opstil relevante funktioner for badebassinnet


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2016 af Capion1

Sæsonen for salg af badebassiner er 7 måneder.
       Da har vi
 (I)  Indkøbspris for x bassiner:     200·x + 7·50000
(II)  Salgspris for x bassiner:         1200·x
      Fortjeneste for x bassiner:       (II) - (I) 


Svar #2
27. november 2016 af anderschris (Slettet)

glemte og skrive at det går under emnet linære funktioner, skal det så opstilles som en linær funktion eller hvordan?

skal de tegnes i en tabel eller kurve eller er det bare regnestykket her der skal beregnes?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2016 af Capion1

Relevante funktioner må være de tre
Indkøb          f1(x) =  200·x + 7·50000
Salg              f2(x) = 1200·x
Fortjeneste   f3(x) = ........... 

Det vil måske være godt for forretningen at tegne f3 . Da vil man kunne følge fortjenesten og aflæse, ved hvilket antal bassiner der skal til, før salget vil give positivt overskud. 


Svar #4
27. november 2016 af anderschris (Slettet)

ja okay, så det har intet med  det her og gøre?

Omsætningsfunktion
Variable omkostningsfunktion
Total omkostningsfunktion
Gennemsnitsvariable omkostninger
Gennemsnits omkostninger
Overskudsfunktion?


Skriv et svar til: Opstil relevante funktioner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.