Kemi

Beregning af [CN-] og [Ag(CN)_2 i en ligevægtsblanding

30. november 2016 af tckk - Niveau: B-niveau

reaktionen:

Ag^+(aq)+2CN-(aq)<=>Ag(CN)_2-(aq) 

K=1,0*10^20M

Der opløses 1,00g sølv(I)nitrat (AgNO_3) og 10,0 g kaliumcyanid ("cyanidkalium", KCN) i så meget vand at den færdige opløsning fylder præcis 1,00L

Jeg har beregnet stofmængde koncentrationerne af sølv(I)ioner og cyanidioner for reaktionen før den finder sted 

nAg=5,886162*10^-3

nCn=1,53586239*10^-1

b) beregn [Cn-] og [Ag(CN)_2-] i ligevægtsblandingen

-skal jeg opstille en ligning til at regne denne ud? og hvordan?

tak hvis i kan hjælpe :


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2016 af mathon

ligevægtsbrøken

                                  \frac{\left [ Ag{(CN)_2}^- \right ]}{\left [ Ag^+ \right ]\cdot \left [CN^- \right ]^2}=1{,}0\cdot 10^{20}\;M^{-2}


Skriv et svar til: Beregning af [CN-] og [Ag(CN)_2 i en ligevægtsblanding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.