Matematik

EKSPONENTIELLE FUNKTIONER HASTER!!

02. december 2016 af 1234matematikspasser (Slettet) - Niveau: C-niveau

se vedhæftet fil! er meget i tvivl omkring denne opgave! HJÆLP HJÆLP HJÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2016 af mathon

                   


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2016 af mathon

a)
                V(x)=2{,}3\cdot 0{,}80^x     hvor V(x) er den bogførte værdi i mio. kr x år efter 2009.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2016 af mathon

c)
          V(2015-2009)=2{,}3\cdot 0{,}80^{2015-2009}


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2016 af mathon

d)
           2{,}3\cdot 0{,}80^{x}\leq 1{,}0

           0{,}80^{x}\leq \frac{1{,}0}{2{,}3}

           {x}\geq \frac{\ln\left (\frac{1{,}0}{2{,}3} \right )}{\ln\left (0{,}80 \right )}              da \ln(0{,}80)<0

          


Svar #5
02. december 2016 af 1234matematikspasser (Slettet)

Giver c) så 0,6 mio? eller hvordan skal det forståes?

#4

d)
           2{,}3\cdot 0{,}80^{x}\leq 1{,}0

           0{,}80^{x}\leq \frac{1{,}0}{2{,}3}

           {x}\geq \frac{\ln\left (\frac{1{,}0}{2{,}3} \right )}{\ln\left (0{,}80 \right )}              da \ln(0{,}80)<0

          


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2016 af AMelev

Du kan løse ligningen V(x) = 1 mio. Brug grafen til at se, hvornår værdien så er under.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2016 af mathon

c)
          V(2015-2009)=2{,}3\cdot 0{,}80^{2015-2009}

          V(6)=2{,}3\cdot 0{,}80^{6}=0{,}602931


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. december 2016 af mathon

d)

           {x}\geq \frac{\ln\left (\frac{1{,}0}{2{,}3} \right )}{\ln\left (0{,}80 \right )}            

           x\geq 3{,}73262\; \aa r\approx 3\; \aa r\; 9\; mdr

dvs

          3\; \aa r\; 9\; mdr inde i 2012 og fremefter.


Skriv et svar til: EKSPONENTIELLE FUNKTIONER HASTER!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.