Matematik

Længde af kompleks kvotient

04. december 2016 af HenrySidis (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogle der kan hjælpe med følgende opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2016 af Soeffi

#0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2016 af AMelev

Hvad går opgaven ud på?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2016 af StoreNord

#0     Efter at du har reduceret kvotienten ser den sådan ud:

\frac{2+4i}{7+5i}           for at få nævneren til at være et reelt tal forlænges brøken med nævnerens komplext konjugerede, altså   (7-5i).

For at finde længden af det komplexe tal i tælleren tar man kvadratroden af (real-del2+imaginær-del2).

Facit er ihvertfald ikke 1.26205 !


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2016 af AMelev

#3 Fortegnsfejl i tæller (2 - 4i).

#0 Resultatet er rigtigt, men hvad er spørgsmålet? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2016 af StoreNord

Ups, ja. Tastefejl.

|...| betyder den absolutte værdi af det komplexe tal.

For at finde længden af et komplext tal tar man kvadratroden af (real-del2+imaginær-del2).

Men først skal man fjerne "komplex-heden" i nævneren. Det gøres ved at forlænge hele brøken med den komplext konjugerede værdi af nævneren. (altså et tal magen til, bare med modsat fortegn på imaginær-delen). Så kan kvotienten fremstå som en reel brøk gange et komplext tal, hvis Abs-værdi man kan beregne.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2016 af StoreNord

#0     Efter at du har reduceret kvotienten ser den sådan ud:

\frac{6+5i}{2-4i+1}\; reduceres\; til\; \frac{6+5i}{3-4i}           for at få nævneren til at være et reelt tal forlænges brøken med nævnerens komplext konjugerede, altså   (3+4i).

Deraf får du eet komplext tal divideret med et reelt tal.

For at finde længden af det komplexe tal i tælleren tar du kvadratroden af (real-del2+imaginær-del2).


Skriv et svar til: Længde af kompleks kvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.