Matematik

Eksponentiel udvikling og skovreducering

08. december 2016 af Mariatbb (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 1

I vedproducerende skovbrug er langsigtet planlægning nødvendig, idet f.eks. en bøg fældes, når den er 90- 120 år. I en redegørelse fra 1983 skriver skovstyrelsen til miljøministeriet, at arealet af private bøgeskove er aftaget siden 1930’erne. Styrelsen forventer, at dette areal i fremtiden vil blive reduceret med 0,9 % pr. år, hvis udviklingen fra årene før 1983 fortsætter. I det følgende antages, at skovstyrelsens forudsigelser holder. Hvor mange procent vil arealet af private bøgeskove være reduceret med i år 2083 sammenlignet med arealet i 1983?

I hvilket år vil arealet af bøgeskove være halvt så stort som i år 1983?

Opgave 2

Mængden af et bestemt radioaktivt stof aftager med den samme procentdel hver time. Efter 6 timer er 70 % af stoffet tilbage.
Hvor mange procent af stoffet er tilbage efter 18 timer?
Efter hvor lang tid er der 5 % af stoffet tilbage? 

Lidt hjælp havde været dejligt:) På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2016 af peter lind

opgave 1  brug kapitalformlen

opgave 2. Hvis der 70% efter 6 timer, hvor meget er der så tilbage efter 12 timer (altså yderliger 6 timer) og efter 18 timer ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2016 af mathon

opgave 2.
                      f(x+\mathbf{\color{Red}1}\cdot 6)=f(x)\cdot 0{,}70^\mathbf{\color{Red} 1}

                      f(x+12)=f(x+\mathbf{\color{Red}2}\cdot 6)=f(x)\cdot 0{,}70^\mathbf{\color{Red} 2}


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling og skovreducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.