Matematik

Eksponentiel funktion nspire

14. december 2016 af cian0022 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Løs følgende eksponentielle ligning: 130·0,85x=85. Du skal løse den ved beregning og vise, hvordan den løses i N’Spire vha. solve.

Hjælp... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2016 af mathon

            130\cdot 0{,}85^x=85

            0{,}85^x=\frac{85}{130}       logaritmér og beregn x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2016 af PeterValberg

Med nspire:

solve(130*0.85^x=85,x)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
15. december 2016 af cian0022 (Slettet)

Mange tak

Skriv et svar til: Eksponentiel funktion nspire

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.