Matematik

Løsning til differentialligning - Azomethan

16. december 2016 af seltzer - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg håber, at nogen kan hjælpe mig med vedhæftede opgave.

I a) er jeg kommet frem til, at differentiallingingen kan omskrives til: y'=k·y og man kan dermed benytte løsningen til en differentialligning på denne form, som er: y=c·ekt. Jeg har dog svært ved at se, hvordan informationen at C(0)=C_0 skal benyttes.

PFT


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2016 af peter lind

C(t) = C_0*ekt


Svar #2
16. december 2016 af seltzer

#1

C(t) = C_0*ekt


Mange tak!

Har du eller en anden en ledetråd til opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2016 af peter lind

C(t)/C_0 = e-kt  Tager du logaritmen på begge sder får du

ln(C(t)/C_0) = -kt


Skriv et svar til: Løsning til differentialligning - Azomethan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.