Matematik

Eksponentiel funktion

26. december 2016 af seriøs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved virkelig ikke, hvordan jeg kommer igang med denne opgave...

Opgaven er vedhæftet.

På forhånd tak

Vedhæftet fil: opgave.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. december 2016 af mathon

                              I(x)=I_0\cdot \left (e^{-0{,}145} \right )^x=I_0\cdot a^x=I_0\cdot 0{,}865022^x

                              a=1+r=0{,}865022          hvor r er vækstraten som decimaltal

                              r=p\cdot 10^{-2}=0{,}865022-1=-0{,}134978      hvor r er vækstraten i procent

                              p=-13{,}5\%

1)
                              Lysintensiteten aftager med 13{,}5\% pr meters dybde.

                             

                             


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. december 2016 af mathon

2)
                             I(x)=I_0\cdot e^{-kx}=I_0\cdot a^{x}

                             X_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln(2)}{k}=\frac{-\ln(2)}{-k}=\frac{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}{\ln(a)}=\frac{\log\left ( \frac{1}{2} \right )}{\log(a)}     hvor du bruger det af udtrykkene,
                                                                                                              du er bedst kendt med.
                                                         


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. december 2016 af mathon

3)

                             I(x)=I_0\cdot a^{x}

                             0{,}10\cdot I_0=I_0\cdot a^{x}

                             0{,}10=a^{x}

                             \ln(0{,}10)=\ln(a)\cdot x

                             x=\frac{\ln(0{,}10)}{\ln(a)}=\frac{\log(0{,}10)}{\log(a)}       efter eget valg.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. december 2016 af mathon

rettelse:

                              r=p\cdot 10^{-2}=0{,}865022-1=-0{,}134978      hvor p er vækstraten i procent


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.