Matematik

ISOLERING AF EN UBEKENDT I EN FORMEL! HASTER!

29. december 2016 af NørdenFraLunden (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen. 

Jeg sidder lidt fast ved en opgave, som går ud på at isolere en ubekendt i en formel i emnet "Analytisk plangeometri". Opgaven lyder således: 
Du har givet to punkter: A(x,-3) og B(2,5).
Du skal bestemme x, når afstanden:

a)AB=6        b)AB=8        AB=10

Hvis vi ser på den første opgave, så har jeg har sat det op på følgende måde:AB: 6=\sqrt{(2-x)^{2}+(5-(-3))^{2}}

Men jeg er helt lost, jeg ved ikke hvordan jeg isolerer x, og håber derfor på der er en venlig sjæl, der vil hjælpe en ven i nød.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2016 af mathon

             (2-x)^2+64=dist^2

             \left | x-2 \right |^2=dist^2-64

             x-2=\mp \sqrt{dist^2-64}

             x=2\mp \sqrt{dist^2-64}

             


Skriv et svar til: ISOLERING AF EN UBEKENDT I EN FORMEL! HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.