Matematik

eksponentielle funktioner

11. januar 2017 af bradapete (Slettet) - Niveau: C-niveau

har brug for hjælp til disse opgaver... bare et hint - altså i første opgave skal man vel lave en ligning y=8x+7 eller hva?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2017 af StoreNord

y=8x+7               er da ikke særlig eksponentiel!

Det skal være noget med b·ax. Lige som når du har mange penge i banken.


Svar #2
11. januar 2017 af bradapete (Slettet)

#1

y=8x+7               er da ikke særlig eksponentiel!

Det skal være noget med b·ax. Lige som når du har penge i banken.

Så det vil sige y=b*ax    som er y=7*108x


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. januar 2017 af StoreNord

y=7*1,08x       ja


Svar #4
11. januar 2017 af bradapete (Slettet)

#3

y=7*1,08x       ja

Så i opgave b, skal jeg bare sætte 3,5 ind på x plads? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. januar 2017 af StoreNord

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2017 af OliverHviid

I opgave C sætter du y=5000 og isolerer x.

hint: log(a^x)=x*log(a) og evt. log(a/b)=log(a)-log(b)


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2017 af mathon

                          7\cdot 1{,}08^x=y

                          1{,}08^x=\frac{y}{7}

                          \log(1{,}08)\cdot x=\log\left(\frac{y}{7}\right)

                          x=\frac{\log\left(\frac{y}{7}\right)}{\log(1{,}08)}


Skriv et svar til: eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.