Matematik

Tangent til en cirkel

17. januar 2017 af Williamblok (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan ikke løse anden del i opgaven.

Vedhæftet fil: Capture.PNG

Brugbart svar (2)

Svar #1
17. januar 2017 af StoreNord

En cirkel med samme radius, og centrum i T skærer den første cirkel i 2 punkter.

Find de to cirklers ligninger og beregn deres skæringer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2017 af mathon

Cirkelligning:
                                           x^2+y^2=10^2

cirkeltangent i (xo,yo):
                                           x_ox+y_oy=10^2
det vil for
røringspunktet (-8,-6)
sige:
                                           -8x+(-6)y=10^2

                                           -8x-6y=10^2

                                           y=-\frac{4}{3}x-\frac{50}{3}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2017 af mathon

For tangenterne gennem T(2,14), som ikke ligger påcirkelperiferien,

gælder:
                                          x_o\cdot 2+y_o\cdot 14=10^2

                                          x_o=50-7y_o   og   {x_o}^2+{y_o}^2=100
                  dvs
                                          {50-7y_o}^2+{y_o}^2=100

                                          y_o=\left\{\begin{matrix} 6\\8 \end{matrix}\right.            som ved indsættelse i  x_o=50-7y_o

                  giver:
                                          x_o=\left\{\begin{matrix} 8\\-6 \end{matrix}\right.
                  og
                  røringspunkterne:

                                          R_1=\left (-6,8 \right )   og   R_2=\left (8,6 \right )
                                           
                                      
                                                       


                                       

                                            


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2017 af mathon

For tangenterne gennem T(2,14), som ikke ligger påcirkelperiferien,

gælder:
                                          x_o\cdot 2+y_o\cdot 14=10^2     reduceret til

                                          x_o=50-7y_o   og   {x_o}^2+{y_o}^2=100
                  dvs
                                          (50-7y_o)^2+{y_o}^2=100

                                          y_o=\left\{\begin{matrix} 6\\8 \end{matrix}\right.            som ved indsættelse i  x_o=50-7y_o

                  giver:
                                          x_o=\left\{\begin{matrix} 8\\-6 \end{matrix}\right.
                  og
                  røringspunkterne:

                                          R_1=\left (-6,8 \right )   og   R_2=\left (8,6 \right )
                                           
                                                                                                                                   

                                            


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2017 af mathon

Se bort fra #4.


Skriv et svar til: Tangent til en cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.