Matematik

Opgave

23. januar 2017 af seriøs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har set en måde at løse opgaven på via Areal og omkreds på en rektangel, men jeg er lidt forvirret.

Er der en som kan forklare mig det? 

På forhånd tak


Svar #1
23. januar 2017 af seriøs (Slettet)

Opgaven er vedhæftet

Vedhæftet fil:Opgave.docx

Brugbart svar (1)

Svar #2
23. januar 2017 af fosfor (Slettet)

I 3) kan du kalde det x, hvor langt ind fra kysten der hegnes. Dermed bruges følgende længder hegn:

Hegn vinkeltret på kyst = 2x
Hegn parallelt med kyst = 150 - 2x

Areal = 2x(150 - 2x)

Som er en parabel med nedadgående grene. Optimum er derfor toppunkt xT = -b/2/a, som er den optimale længde vinkeltret på kysten. Den anden leds længde er så 150 - 2x

I 2) har du 150 = Pi * radius. Isoler radius og beregn areal ved Pi*r2


Svar #3
23. januar 2017 af seriøs (Slettet)

I opgave 3 : Hvad er arealet så ? Jeg har jo ikke x ? 

Hvordan skal jeg finde toppunktet, når jeg hverken kender -b og a og x ? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. januar 2017 af fosfor (Slettet)

2x(150 - 2x) er et andengradspolynomium. Aflæs a, b og c og find toppunktet.


Svar #5
23. januar 2017 af seriøs (Slettet)

I opgave 1: står der, opstil en matematisk model for problemet. 

Er det nok at skrive 2 x + 75 = 150


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.