Matematik

Optimeringsprojekt - opstilling af matematisk model

26. januar 2017 af Sidselerblank (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, nogle der kan give et lille start skub til, hvordan jeg skal lave denne opgave:


Svar #1
26. januar 2017 af Sidselerblank (Slettet)

Kommunen skal have placeret et nyt rensningsanløg. Et af kommunens krav til placeringen er, at det skal ligge et sted langs åen. Der skal lægges en rørledning fra hver af de 3 byer til rensningsanlægget. For at spare penge vil kommunen gerne have placeret rensningsanløgget der hvor den samlede rørlængde bliver mindst muligt.

Hvor er det?

1. Opstil en matematisk mode, der viser den samlede rørlængde som funktion af rensningsanlæggets placering. Kald afstanden fra C til rensningsanlægget for x. Hint: Pythagoras kan være nyttig. 

Der hvor floden skærer AB kalder vi for D. VI vil finde længden af DC ved Pythagoras.
DC2 = 32 = 52
DC2 = 52 - 32
DC2 = 16
DC = kvadrattoden af 16
DC = 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2017 af peter lind

. Kalder du stedet hvor rensningsanlægget skal placerer E skal du finde afsandee AE og BE udtrykt ved x ED = CD-x. Brug pytagoras på trekanterne ADE og BDE

NB Du skriver DC2 = 32 = 52 Det er åbentlyst forkert


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2017 af Soeffi


Skriv et svar til: Optimeringsprojekt - opstilling af matematisk model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.