Matematik

integral og areal

05. februar 2017 af mon854 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved f(x)= -x^4 - 4x^3 + x^2 - 8 

a) Tegn grafen for f, og bestem nulpunkterne for f .

b) Bestem arealet af det område, der afgrænses af grafen for funktionen f og x-aksen. 

Kan det passe nulpunkterne kommer til at hedde: x = -1,326 og x = -4,128 ?????


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2017 af SuneChr

Ja, de reelle nulpunkter passer
x = - 4,12853188...   ∨
x = - 1,32651027...


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. februar 2017 af SuneChr

Læg mærke til, at der er angivet otte decimaler for rødderne. I b) skal arealet af en punktmængde, begrænset
af disse to punkter på x-aksen bestemmes, så det er afgørende for arealets troværdighed, at grænserne i det
bestemte integral er så "gode" som muligt. Man kan da, med en god sikkerhed, regne med fire rigtige decimaler, når regneapparatet bringer arealets værdi.
Tjek    48,6241


Svar #3
05. februar 2017 af mon854 (Slettet)

Tusinde tak, opgave lavet.

Har lige et spørgsmål til.
Funktion: f(x)=9-3x^2+6x
interval [0;3]
Bestem areal. 
A = ƒ[0‚3] (9-3x^2+6x)dx .
kan det passe arealet bliver 9??
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. februar 2017 af mathon

            \!\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! A=\int_{0}^{3}\left (-3x^2+6x+9 \right )\mathrm{d}x=\left [-x^3+3x^2+9x \right ]_{0}^{3}=-3^3+3\cdot 3^2+9\cdot 3-0=-27+27+27=27


Skriv et svar til: integral og areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.