Fysik

Hjælp søges :-)

10. februar 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Betragt en stråle der rammer en dråbe under indfaldsvinklen i=60grader. Idet brydningsindekset for rødt lys er n_rød =1,331 og for violet lys n_violet = 1,343, beregn brydningsvinklen for de to farver. Beregn nu vinklerne φ_rød og φ_violet


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2017 af mathon

                                 \frac{\sin(i)}{\sin(b)}=n
hvoraf:

                                 b=\sin^{-1}\left (\frac{\sin(i)}{n} \right )

                                         b_{r\o d}=\sin^{-1}\left (\frac{\sin(60^\circ)}{1{,}331} \right )

                                         b_{violet}=\sin^{-1}\left (\frac{\sin(60^\circ)}{1{,}343} \right )


Svar #2
10. februar 2017 af Kristensenalex

Kan det passe resultatet bliver -0,23106 og -0,22896?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. februar 2017 af mathon

             Ja i radianer.

             Prøv at indstille dit CAS-værktøjs vinkelmål til DEGREE? 


Svar #4
11. februar 2017 af Kristensenalex

Hvordan beregner man så vinklerne φ_rød og φ_violet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2017 af mathon

Du oplyser ikke, hvilke vinkler \varphi _{r\o d} og \varphi _{violet} der er tale om.


Svar #6
11. februar 2017 af Kristensenalex

Hjælper dette?

Vedhæftet fil:1.png

Brugbart svar (1)

Svar #7
14. februar 2017 af mathon

           \varphi =4b-2i

                     \varphi_{r\o d} =4b_{r\o d}-2i

                     \varphi_{violet} =4b_{violet}-2i

               


Skriv et svar til: Hjælp søges :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.