Fysik

Hjælp søges :-)

11. februar 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Figuren forestiller en radiobølge. På den vandrette akse er der tid, og på den lodrette akse er det udsving i det elektriske felt. Et tern svarer til 2,1\cdot 10^{^{-9}} sekunder.

Bestem perioden og frekvensen. 

Beregn bølgelængden.

Vedhæftet fil: 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2017 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. februar 2017 af mathon

       \small T=(7{,}5-2{,}5)\cdot \left ( 2{,}1\cdot 10^{-9} \; s\right )=10{,}5\; ns

       \small f=\frac{1}{T}=\frac{1}{10{,}5\cdot 10^{-9}\; s}=9{,}524\cdot 10^7\; Hz=95{,}24\; MHz

       \small \lambda=\frac{c}{f}=\frac{2{,}99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s}}{9{,}524\cdot 10^7\; s^{-1}}=3{,}148\; m


Skriv et svar til: Hjælp søges :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.