Fysik

Hastighed

11. februar 2017 af nichole12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, hvordan kan jeg beregne vedhæftede opgave??


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2017 af peter lind

Hstighed v = v0(cos(α), sin(α) ) hvor α er vinklen med x aksen


Svar #3
11. februar 2017 af nichole12 (Slettet)

Hvilken formel skal jeg anvende? Når jeg indsætter 45° ind i det udtryk du kom med, så giver det tal, som ikke er en del af svarmulighederne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2017 af peter lind

Det giver hvis det afrundes til hele tal en af svarmulighederne


Svar #5
11. februar 2017 af nichole12 (Slettet)

Må jeg se din mellemregning? Jeg gør et eller andet forkert


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. februar 2017 af peter lind

På din lommeregner

Kontroller at den regner i grader

tast 45

tast cos(eller sin) tasten

tast  *

tast 80

beregn


Svar #8
11. februar 2017 af nichole12 (Slettet)

Mange tak, jeg har kommet til at regne i radianer hehe.. Kan det passe, at svaret er c) dvs. 57 km/t for både Vx0 og Vy0?


Svar #9
11. februar 2017 af nichole12 (Slettet)

Peter Lind, hvordan kan jeg besvare dette spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. februar 2017 af mathon

da
          \cos(45^\circ)=\sin(45^\circ)

er der kun muligheden:

                                                v_{0x}=v_{0y}

                                                 v_{0x}=v_{0y}=\left ( 80\; \; \frac{km}{h} \right )\cdot \frac{\sqrt{2}}{2}=\left ( 40\; \frac{km}{h} \right )\cdot \sqrt{2}>40\; \frac{km}{h}


Svar #11
11. februar 2017 af nichole12 (Slettet)

Jeg har besvaret spørgsmålet, Mathon ;) ellers tak.

Har dog brug for hjælp til vedhæftede opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. februar 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. februar 2017 af peter lind

Se formlerne for det skrå kast. x = v0x*t, y= -½g*t2 +voy*t


Svar #14
11. februar 2017 af nichole12 (Slettet)

Så svaret vil være sidste svarmulighed, eller?


Brugbart svar (0)

Svar #15
11. februar 2017 af mathon

               Ja.


Svar #16
11. februar 2017 af nichole12 (Slettet)

Tak skal I have.

Hvis jeg skulle udregne en nummerisk værdi for Vy, hvor mange betydende cifre skal resultatet angives med? 1, 2, 3 eller 4?


Brugbart svar (0)

Svar #17
11. februar 2017 af peter lind

Den er jo i opgaven angivet som 57 km/timen  så det burde være nok; men du kan da altid angive et par cifre ekstra for en sikkerheds skyld


Skriv et svar til: Hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.