Matematik

Eksponentiel udvikling

15. februar 2017 af Sølv09 - Niveau: C-niveau

Jeg er gået i stå med nogle opgaver i min matematik-aflevering. 

Her er opgaverne:

Opgave 6

For pattedyr (herunder mennesker) har man fundet sammenhængen y=2· ?1,05?^x
hvor y er iltforbruget, målt i liter O2 pr. time, og x er dyrets vægt, målt i kg

For et bestemt pattedyr måles iltforbruget til 16 liter O2 pr. time ( hvilket jeg forstået at y= 16)

B) Undersøg om der kan være tale om et menneske.

Opgave 3

Figuren viser graferne for tre forskellige funktioner

a) Hvilken af disse grafer er graf for funktionen y = 0,5 · 2 ^x. Begrund svaret

Jeg har generelt ikke forstået opgaven, håber der er nogle, der kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2017 af peter lind

Din formel er ulæselig.

Sæt y = 16 og løs den heraf fremkomne ligning. Se om den vægt, du får kan være vægten af et menneske


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2017 af mathon

                          y=2\cdot 1{,}05^x  

                          16=2\cdot 1{,}05^x

                          1{,}05^x=8

                          \log\left (1{,}05 \right )\cdot x=\log(8)

                          x=\frac{\log(8)}{\log\left (1{,}05 \right )}


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2017 af BlueRoses (Slettet)

Vedhæftet fil:Skærmbillede.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2017 af mathon

Opgave 3
                        
f(x)=y=0{,}5\cdot 2^x=0{,}5\cdot 2\cdot 2^{\, x-1}=2^{\, x-1}    som er en eksponentielt voksende 
                                                                                                       funktion.


Svar #5
15. februar 2017 af Sølv09

 Jeg er ikke helt med #4 og #2 hvordan du regner den frem.


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.