Matematik

nogen som kan regne det ud????

17. februar 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

svær:

Lad funktionen f være bestemt ved f(x)=x^x, x>0.

Bestem funktionens minimum uden hjælpemidler. VINK: Erstat roden x i funktionen f med x=eln(x). Brug potensregneregler til at skrive om på f. Differentier f ved hjælp af reglerne for sammensat funktion og løs endelig ligningen f ’(x)=0.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2017 af janhaa

f(x)=x^x=e^{(\ln(x))}^x\\ f\,' = (e^u)'\cdot u'\\ where

u = xln(x), dvs:

f\,'=x^x(\ln(x)+1)


Skriv et svar til: nogen som kan regne det ud????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.